The Perfect Trip.reismee.nl

Aarhus

10-14 augustus : Slaping : via Air B&B sliepen wij in Sabro (bij Pia) – een echte aanrader!! Pia en haar man hebben een gezellig huisje wat verbonden is met hun boerderij. Zeer kindvriendelijk en onze zoon mocht elke avond op stap met één van hun paarden. Het huisje ligt volledig afgelegen in het midden tussen weilanden en bosrijk gebied. Hier kom je echt tot rust. Een bezoek aan Aarhus kan niet ontbreken tijdens een reis door Denemarken. Een mix van architectuur, cultuur,…

To do :

  • Bezoek aan het ARoS Aarhus Art Museum (gekenmerkt door het kunstwerk op het dak “Your Rainbow panorama” waar je in kan wandelen en een uitkijk hebt over de stad.
  • Salling Rooftop : rooftop terras gelegen boven een winkelcentrum. Eens je boven bent heb je een pracht uitzicht over de haven, huizen met street art,. .Er is een leuke bar en echt een leuke plaats om te “chillen”.
  • Een aanrader Je kan ook met een gids de street art opzoeken in Aarhus
  • Eten bij Aarhus Street Food (gelegen aan busstation) : een grote hangar met tal van foodtrucks met wereldkeuken. Eten om je handen bij af te likken
  • Een bezoek aan Den Gamle By mag sowieso niet ontbreken. Hier maak je een reis door de tijd. Het is onderverdeeld in 3 tijdzones (Er was eens…voor 1900 – Moderne Tijden(industrialisatie) en welzijn en vrijheid anno jaren ’70). Als je dit bezoekt moet je niet teveel andere dingen plannen die dag.
  • The Infinite Bridge : die een ronde vorm heeft, en waar je maar kan blijven op wandelen, vandaar de naam de oneindige brug. Is een zeer populaire bestemming bij de Denen en studenten die er samen naar het “strand komen”. Is ook een populaire bestemming om te suppen, kayakken,…
  • Marselisborg Deer Park : op wandelafstand van The Infinite Bridge heb je een park waar herten vrij lopen, en waar je zomaar kan wandelen. Leuk om te doen.

Vanuit Aarhus deden we een daguitstap naar Ebeltoft – een leuke afwisseling. Op weg naar Ebeltoft heb je strand waar de lokale mensen ook aan watersport doen. Breng zeker je zwemkledij mee.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!