The Perfect Trip.reismee.nl

op weg naar Lannavaara

Vandaag is het eindelijk zo ver, de dag waar ik zo lang naar uitgekeken heb. In de vroege ochtend vertrokken Ruben en ikzelf naar Zaventem waar onze vlucht vertrok omstreeks 8u richting Kittilä (Finland). Al snel werden we geconfronteerd met het koude klimaat. De luchthaven en landingsbanen waren nog volledig besneeuwd. Als hier in België code geel wordt aangekondigd staat heel het land in rep en roer, en daar gaat het leven gewoon door. Omstreeks 12u (lokale tijd = + 1u) kwam we aan in Kittilä (Fins Lapland), waar we opgewacht werden door een medewerker van Explore The North. Het vertrek van de rit naar de lodge liep wat vertraging op, doordat er bagage niet was meegekomen van één iemand van de groep. Na alle nodige formaliteiten begon de 3u durende tocht langs de besneeuwde landschappen en enkele bekende ski oorden in Finland (oa Levi). Ondanks de besneeuwde wegen, reden ze hier toch goed door, gelukkig zijn de bande voorzien van spikes. Na een 3u durende rit kwamen we aan in het Zweedse dorpje Lannavaara, waar onze lodge (Aurora Mountain Lodge)staat. Ondertussen zitten we weer op gelijke tijd met België.

Na onze aankomst kregen we onze kamer toegewezen, en onze aangepaste kledij voor de komende dagen (jas, broek, handschoenen, balaclava, muts en sneeuwlaarzen (die tot -40° kunnen).

Verder werd er ook een WhatsApp groep opgestart met naam "Aurora Alert". Zodat er iemand het Noorderlicht of Aurora Borealis ziet, laat hij/zij het weten en is iedereen op de hoogte. Want tenslotte is het zien van het Noorderlicht toch een kers op de taart. Alles hangt oaaf van de weersomstandigheden, dus nu maar hopen...

We besloten om er onmiddellijk in te vliegen en nadat we goed "ingepakt" waren op stap te gaan met de kicksledge - wat te vergelijken valt met de step bij ons, maar de wielen zijn dan vervangen door ijzers om door de sneeuw te glijden. Het is ook een van de meest gebruikte voorwerpen voor de weinige inwoners(80) die Lannavaara nog telt om bv naar de winkel te gaan.

's Avonds kregen we een heerlijke maaltijd voorgeschoteld(Moose steak). Na deze vermoeiende dag lagen we vrij vroeg uitgeteld in bed. Bleek dat er diezelfde avond Noorderlicht te zien was...

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!